Parketta, Padló - IBD Stúdió
Laminált parketta

Laminált parketta megjelenése óta rendkívül népszerű a vásárlók körében. Egyrészt mert lerakása egyszerű, ragasztást nem igényel, másrészt mert járófelülete 3-4 alkalommal újracsiszolható, így az évtizedekig használható.

A laminált parketta 100%-ban fából készül. Gyönyörű, járófelületi mintázata különleges fafajták erezetének köszönhető. Az általunk forgalmazott készparketták a világ különböző tájairól érkezett fafajtákból készülnek.

A laminált parketta rendkívül stabil, mérettartó, mely tulajdonságait 3 összeragasztott rétegének köszönheti. A három réteg egymásra merőleges szálrendezéssel van összeragasztva mely átlagosan 11-15 mm magasságot az a laminált parkettának.

A három laminált parketta rétegei:

Színfa járóréteg: ez a laminált parketta járófelület mely készülhet európai vagy trópusi fafajtából, 3-4 mm vastag, és ezt a felületet végi 3-7 réteg UV álló, kikeményített lakk, vagy olaj.

 

Középréteg: a színfa járórétegre merőleges száliránnyal ragasztott fenyőfa alapanyagból készült réteg, mely a laminált parketta rugalmasságát és mérettartását biztosítja.

 

Ellenhúzó réteg: szintén fenyőfa alapanyagból készült réteg, mely biztosítja a laminált parketta panel stabilitását.

 

laminált parketta

A laminált parketta előnyei:


- burkolása akár házilag is kivitelezhető
- meglévő burkolatra azonnal fektethető (csempe, márvány, parketta)
- nem kell az aljzathoz ragasztani
- lerakása után résmentesen illeszkednek a panelek egymással
- a klikkes összeillesztésnek köszönhetően, sérülés esetén egyszerűen cserélhető egy-egy panel
- padlófűtés fölé helyezhető
- többször felújítható